Select Page

Stilhedens Vinge

Kreditering:

Orgel og komposition: Bo Lundbye Jæger

Koreografi og performer: Tora Balslev

Kontrabas og vokal: Irina Kalina Goudeva

Foto: Lene Riggelsen

Fakta

Opført i Vor Frue Kirke og Helligåndskirken i København, samt Vor Frue Kirke i Aarhus, som del af Aarhus Festuge, i 2011.

Musikalsk performance i kirke - for orgel, kontrabas og dans

Den meditative dans og musik inviterer publikum ind i en verden af stilhed. Performancen søger at åbne døren til stilheden med blide toner, groteske former, humor og store drøn.

Helligåndskirken en fredag aften. Publikum sidder bænket. Intetanende turister går roligt op ad kirkegangen. De ved ikke, at de går rundt inde i et billede, en live performance. En kvinde i rød frakke dukker op. Hun blitzer med sit kamera og nærmer sig alteret. Pludselig står det klart, at denne kvinde ikke er en tilfældig turist, men performer Tora Balslev. Performancen er begyndt.

Orgelets dybe toner kommer brusende bagfra og fylder rummet med sin mægtige lyd. Foran ved alteret sidder den karismatiske kontrabassist, som også med sang former lyduniverset. Performeren skaber billeder med krop, bevægelse og rum. Hendes udtryk er roligt og kontrolleret og samtidigt kraftfuldt og uforudsigeligt.

Som publikum blev man suget ind og ud af disse verdener og båret med af den samlede oplevelse. Dette gav en enorm oplevelsesmæssig bredde og bidrog med en nærmest mytisk fornemmelse. Samspillet mellem lyd, rum og bevægelser skabte intenst nærvær og fornemmelse af at tiden stod stille. En oplevelse, hvor publikums fantasi blev en fjerde medspiller. - DANS Online, Terpsichore

Stilhedens Vinge er skabt i samarbejde med Dansk Musiker Forbund, Københavns Kommune, Århus Festuge, Golden Days Festival og Vor Frue Kirke.