Select Page

Research

PERFORMATIVE LANDSCAPES

Byvandringen City Matters blev til i tæt samarbejde med Metropolis. I 2020 lavede Tora Balslev research under Metropolis Residency Performative Landscapes. Her så hun nærmere på byens landskaber, sammen med en gruppe internationale kunstnere ledet af Nana Francisca Schöttlander. Denne research blev afsæt for forestillingen City Matters (2021) og en kommende performance på Prøvestenen i København til sommer 2022. Research Diary

WALKING LANDSCAPES

Toras research bestod også af deltagelse i Metropolis´ projekt WALKING LANDSCAPES – et vandringsprojekt, der kobler kunst og natur med et program af i alt 140 kunstnerskabte vandringer gennem vidt forskellige danske landskaber i perioden juni til oktober 2021. Tora skabte denne vandring:

1 MM. FRA NATUREN

18. juli: Tora Balslev / Walking Landscapes Silkeborg
TID: 18. juli kl. 08.00-20.00
RUTE: Start: Parkeringsplads ved Kvickly i midtbyen. Via: Odden, Silkeborg Langsø, Lysbro, Funder Bakke Slut: Hørbylunde bakker
KATEGORI: Performance
DELTAG: Du kan deltage i vandringen over Odden kl. 10.15 – 12.15. Se nærmere i teksten herunder.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

”I Silkeborg er du aldrig mere end 500 m fra naturen.” Det siger kommunen og turistchefen. Men er vi nogensinde mere end 1 mm fra naturen? Det spørger min ven Jacob om. Og midt indeni mig siger en masse små væsner via en mavefølelse, at jeg er et landskab, de bor i. Og at det er helt naturligt. Hvad er det for et landskab, vi alle sammen bor i? Et som har skabt sig selv. Og os. Og som vi bygger videre på. Hvad er det for et landskab vi er en del af?

I Silkeborg har geologi, is, får og mennesker i samarbejde skabt et landskab, som konstant omformes. Der er opstået tunneldale, søer, hede, P-pladser og motorvejsbroer. Vandringen undersøger, hvordan landskabets forskellige elementer f.eks. træer, asfalterede veje og beton broer påvirker mennesker og omgivelser.

Tora bruger kroppen som redskab til at lade sig påvirke af og træde i relation med omgivelserne. For at nærme sig asfaltens og betonens væsen ser hun nærmere på, hvordan materialerne geologisk er blevet til over tid i dialog med det landskab, de nu indlejrer sig i. En vandring med fokus på overflader. En øvelse i at omfavne landskabets forskellige dele.

Foto: Lars Bay, Stine Fløe Dalby og Christian Kloch

Walking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i 12 kommuner med støtte fra Nordea-fonden og Statens Kunstfond.