Select Page

Mind The Gap

Kreditering

Idé, iscenesættelse og medvirkende: Tora Balslev

Komponist og medvirkende: Knud Riishøjgaard

Scenografi og kostume design: Lise Klitten

Dramaturg: Betina Birkjær

Lysdesign: Arthur van der Zaag

Koreografisk konsulent: Katrine Nilsen

Inspirator: Jørgen Steen Nielsen

Kommunikationsrådgiver: Karen Toftegaard

Administration: Projektkontoret Dansehallerne

Foto: Mark Schram Christensen

Fakta

Premiere på Københavns Musikteater 2015. Udvalgt til Det Frie Felts Festival 2016 og kort turné i Danmark herefter.

Performance Lecture

Mind The Gap er et personligt opgør med væksten. Ved at tage fornemmelsen af råolie ind i sin krop og opleve oliens tempo, tilstand og dannelsesproces, tilstræber performer Tora Balslev at skrue ned for sig selv.

Oliens fysiskgørelse flettes ind i en autofiktiv fortælling om en sommerferietur til Schweiz. Fortællingen synliggør kontrasten mellem oliens lange dannelsestid, og tidsligheden i den måde, vi hastigt bruger den.

Transformationen iværksættes af reallyde, som manipuleres live på scenen af komponist Knud Riishøjgaard, som de seneste år har arbejdet med stilhed, lytning og tidsopfattelser. Han har udviklet rytmer, som er for langsomme til at kroppen kan opfatte dem som rytmer og toner som er for dybe til at øret kan opfange dem. Sammen skaber de to kunstnere et univers, hvor krop og lyd forandrer tid og tilstand.

I Mind The Gap bruges ”fundet materiale” som tages direkte ud af forskellige kontekster fra virkeligheden og bliver en del af forestillingen. Som en form for bæredygtig kreativitet, bygger dette på idéen om, at der er information nok i verden, og at der kan opstå nye oplevelser og forandringsskabende perspektiver ved at kombinere eksisterende materiale på nye måder.

Med Mind The Gap ønsker Daily Fiction at trække debatten om energi og klima ind i et personligt rum og anspore til dvælen og undren.

 

Du VAR olien! Og du VAR i min krop! … Genialt - Mie Brandt, kunstnerisk leder, Teatret Zeppelin

 

Når Tora vælger at bringe sin krop i spil som olie, låner hun olien sin levende og åndende krop. Dette greb på olien udfolder en ukendt dimension af oliens væsen, som kun kan udtrykkes gennem Toras kropslige kunstneriske arbejde. Der er noget her, vi ikke kan tilbagevise, imens det sker. - Julie Johanne Kirkegaard, Terpsichore

 

Beskueren trækkes ind i et rum, hvor klima- og miljøspørgsmålet på meget fin vis kobles direkte til egen krop, vores familier og naturen omkring os. - Camilla Kjeldahl, eventmedarbejder, Overgaden Institut for samtidskunst

Mind The Gap er skabt i samarbejde med Statens Kunstfond, Otto Bruuns Fond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond, Københavns Kommune, Københavns Musikteater og Teater Katapult.