Select Page

JUST DoIT

Foto: Søren Taaning

DELTAGERBASERET PERFORMANCE 

Som del af en gruppe bliver du guidet af kunstneren gennem en dans-med-skoven, hvor du bevæger dig med vandplanter, træer og vind. Ved at iklæde sig omgivelsernes rytmer, linjer og kvalitet, aktiverer deltagerne andre af kroppens lag og lader skoven blive koreograf og dirigent for en meditativ dans.

JUST DoIT forskyder hierarkier mellem menneskelige og andet-end-menneskelige kroppe ved at træne og undersøge nye modus for opmærksomhed.

Jeg vil mene at vi aldrig er mere end 1 mm fra naturen. For vi er selv natur, og for de mange mikroorganismer som vi selv består af, er kroppen et landskab, fortæller danseren og performancekunstneren Tora Balslev
- Midtjyllands Avis

DoIT står for Dance of Imagination and Transformation, og er en somatisk sympoeitisk praksis udviklet af Tora Balslev og kunstner Mette Aakjær. Titlen JUST DoIT retter fokus på fart og handlekraft. Hvad vil det egentlig sige at gøre noget? Hvordan skabes forandrende handling i forhold til denne jord?

På Deep Forest Art Land samarbejdede Tora Balslev med elever fra Talentakademiet i Holstebro om performancen. Performancen var også en del af Tora Balslevs vandring under Metropolis´ Walking Landscapes, hvor publikum kunne deltage i et 2-timers forløb.

Tora videreudvikler dette format i 2022. Hvis du har lyst til at være med, kan du subscribe til vores nyhedsbrev, så får du direkte besked, når der er en event.

Nyt blik på gamle stammer,
jeg vælger min tyngde - og min vægtløshed.
Fænomenologien får praktisk fodfæste:
Kroppen er hele min sansning.
Stilhed
vind
velvære
- Deltager