Select Page

City Matters

Byvandringen City Matters havde premiere på PASSAGE Festival i Helsingør i 2021, og turnerer 2022-24.

EN KUNSTNERISK VANDRING I BYENS NATUR
Af Tora Balslev og Maiken Vibe Bauer

I City Matters får du som publikum chancen for at komme i nærkontakt med byens stof. Asfalt, sten og beton. En undersøgelse af byens geologiske krop og koreografi over tid. En ekspedition i selskab med det andet-end-menneskelige. Et blik og et øre på hvordan vi mennesker er viklet ind i en større organisme.

Du følger en guide som del af en gruppe, mens en symfoni af viden, opgaver og spørgsmål leder dig ind byens rum. Komponerede lydlandskaber og skulpturelle danse-tableauer relaterer til byens stof og åbner fladerne op.

Det var som at være i en dyb meditation med byens materialer. Jeg følte mig forbundet til byen på en ny måde. Tak for det på én gang blide og kraftfulde værk!
- Majken Overgaard, CATCH på Kulturvæftet, direktør

 

Jeg synes det fungerede utrolig godt! Selvom jeg har set byen mange gange, fik jeg en oplevelse af: ”Wow hvor er den beton vild!” At man kom ind i materialerne og så byen med helt andre øjne.
- Trine Heller, PASSAGE, festivalchef

TVÆRKUNSTNERISK SAMARBEJDE

Tora Balslev er danser samt scene- og performancekunstner. I værket animerer hun råstoffer gennem bevægelse, og skaber en oplevelse af byggematerialerne som noget levende.

Maiken Bauer er lydkunstner og kemiker. Gennem feltoptagelser og oversættelser af molekylevibrationer udforsker hun i værket hvordan vores sanser resonerer med og på omgivelserne, og byens materialitet.


KREDITERING

Koncept, koreograf, tekst og performer: Tora Balslev
Lydkoncept, lyd, tekst og stemme: Maiken Vibe Bauer
Dramaturg: Betina Birkjær
Koreografisk konsulent: Antoinette Helbing
Tekstilformgivning: Katrine Pedersen
Dragt konsulent: Lise Klitten
Assistent: Asta Paludan
Administration: Projektcentret Dansehallerne
Foto: Karsten Piber, Jan Vesala, Elena Spiridonidi
Video: Jan Vesala
Produktion: Daily Fiction

City Matters er udviklet i samarbejde med PASSAGE Festival, Metropolis - Københavns Internationale Teater og Sten & Grus A/S.

Byvandringen er støttet af William Demant Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Nordea-Fonden, Dansk Artistforbund og Statens Kunstfond.