Select Page

Om Daily Fiction

Foto: Jens Juul

Overskrift

About Daily Fiction (english)

An experience of condensed time and the notion that nothing else than this moment exists.

DANS online, Terpsichore

Daily Fiction creates choreographic stage art focused on transformation, presence and humor. The work strives for bodily integrated reflection on contemporary existential conditions, seeking an extended experience of the daily conscious, in a different presence letting a new logic appear.

Being part of an accelerating world, spending more and more time in virtual spaces, Daily Fiction insists on exploring the intimate and exclusive potential in stage art as a live art form, letting the analogue meeting between audience, performer and piece resonate.

Daily Fiction works in a nomadic or spirally work concept, involving scientists, audience and fellow artists in the creative process. This ongoing exchange can equally to the performances be seen as part of the art work, the artistic exploration.

Daily Fiction is a self producing company in the independent field in Danish stage art, cooperating with a.o. Bådteatret, Forsøgsstationen and Dansehallerne.

Auteur and performer Tora Balslev is behind most of Daily Fictions artistic works, created in cooperation with a wide range of other artist.

Daily Fiction producerer og præsenterer performative værker i samarbejde med kulturaktører i hele landet. Foreningen er en del af Det Frie Felt i dansk scenekunst og den kunstneriske linje tegnes af Tora Balslev. I samarbejde med en palet af dygtige kunstnere skaber hun foreningens værker, som er blevet vist på Copenhagen Contemporary, PASSAGE Festival, Dansehallerne og Det Kongelige Teater mv. I 2022 præsenteres et nyt stedsspecifikt værk på Prøvestenen i København som del af Metropolis Festival.

Tora Balslev er danser og performancekunstner. Med kroppen som redskab inviterer hun publikum ind i andre former for nærvær. Hun udforsker relationer mellem menneskelige og andet-end-menneskelige kroppe i et bevægelsesbaseret arbejde omkring eksistens og perspektiv.

Jeg ønsker at forstå min krop. At være en krop - hvad vil det sige? For at forstå, forestiller jeg mig at være andre ting, som på en større skala eksisterer i flux med denne, min nuværende form. Havbund, kalk klipper, Universets størrelse, en blomst der visner. At ændre perspektivet på min væren muliggør for et øjeblik en hybrid, en eksistens i mellemrummet mellem former. I denne blandingstilstand flyder spørgsmålet: Hvad er det at eksistere? Det narrativ at være et menneske, bliver mere flertydigt og sammensat.


- Tora Balslev

Arbejdet er drevet af behov for ansvarlighed. Gennem kunstneriske oplevelser af slægtskab og forbindelser, søges ny intimitet og sensitivitet overfor de kroppe, som både udgør daglige omgivelser og eksistensgrundlag.
Mange enige om, at det er på tide at tage hånd om klimaet og naturen. Spørgsmålet er om vi overhovedet kan tage vare på en natur som vi ikke har en håndgribelig fornemmelse af. Vi mennesker er selv en del af naturen, ligesom alt omkring os – det er bare som om vi hele tiden glemmer det.

I en fortløbende serie af `Forsøg på forbindelser´ relaterer Tora bl.a. til teknologisk hardware gennem dansende mineral-meditationer og kortlægning af personligt ophav i relation til teknologiske objekter. I arbejde med byens materialer, lader hun forbindelser opstå mellem de mikrober som bebor vores menneskelige krop og de million-år gamle mikrober som udgør vejbelægning og brændstof i transportsektoren. Hun spørger:
Er det muligt at føre en samtale, mikrobe til mikrobe henover millioner af år?

Værker skabes over tid, og Daily Fictions arbejde er en løbende samtale. En sværm af forskere, publikum, studerende og kunstnere er involveret i den skabende og refleksive proces.

Tora Balslev har studeret ved School of Stage Arts (Cantabile2) og Statens Scenekunstskole Odsherred. Hendes koreografiske metode trækker på meditative teknikker og lader et felt mellem lytning og forestillingsevne drive bevægelsen og give rum for udvidet nærvær.

Tora Balslev danser først og fremmest med kroppen – og muligvis allermest med sin væren


Dans Online

Værker

Foto: Jens Juul

Naturen kalder

Foto: Jens Juul

Splastic

Foto: Jens Juul

Mind The Gap

Nyheder

Performance Workshop

Er du interesseret i at lave scenekunst? Vil du have flere redskaber til hvordan du kan bruge bevægelse og generere materiale med kroppen som udgangspunkt? Så kom med på kurset med koreograf og performance-kunstner Tora Balslev.

Der arbejdes med kropsligt udtryk og teknikker til at skabe bevægelsesmateriale, som kombineres med korte tekster. Kurset er for scenekunstnere-in-spe, der er i gang eller gerne vil arbejde målrettet med det fysisk performative.

D. 15.-16. juni kl. 10-16. Pris: 900 kr. – Tilmelding før 5. juni pris: 600 kr.
Tilmelding eller mere info: dailyfiction@gmail.com / (+45) 22513676 / www.dailyfiction.dk

Afholdes på Struenseegade 15 A, 3. th

Tora Balslev er performer og scenekunstner uddannet fra School Of Stage Arts (v. Cantabile2) og Statens Scenekunstskole Odsherred. Hun har baggrund i fysisk teater og butoh dans, og er kunstnerisk leder af Daily Fiction, en del af Det Frie Felt i Dansk Scenekunst. Tora underviser i Åben Træning hos Kitt Johnson X-Act og på Københavns Film- og Teaterskole, og er leder af Ubåden, Bådteatrets platform for ny scenekunst.

Kontakt

Daily Fiction
C/O Dansehallerne
Regnbuepladsen 7, 5.,
1550 København V
dailyfiction@gmail.com
For kunstneriske spørgsmål kontakt:
Tora Balslev
Iscenesætter, koreograf, performer
tel. (+45) 22 51 36 76

For administrative spørgsmål kontakt:
Lone Vibe Pedersen
tel. (+45) 33 88 80 07

Bestyrelse
Torben Guldberg, formand
Charlotte Grum
Stine Klein Degerbøl

Bliv medlem

Send en mail med navn og email til
dailyfiction@gmail.com
Indmeldelsesgebyr: 200 kr.

Nyhedsbrev